Интервю с мен

1. Защо се занимавам с менторство на жени предприемачи?

Здравей. За да отговоря на този въпрос по-точно ще си позволя да ти разкажа моята лична история в истинският й вид. Бях на 24 години, когато стартирах собствен бизнес авантюристично без заеми в банката и с никакви клиенти, сайт и описани услуги. Беше 2008 година, август месец. Нямах идея откъде да започна, а тогава нямаше толкова много информация откъдето да прочетеш или да получиш консултация как да стартираш бизнеса си. Излезе регистрацията и аз седнах пред празната маса вкъщи и се замислих какво да направя, за да спечеля клиенти, предвид настъпващата криза. За първите 6 месеца направих голям бум с оборота и имах спечелени 60 лева приход. Реших да си дам още 6 месеца време и да харча по-малко от спестяванията си. Изминаха и те и започнах да се справям с минималното издържане на мен самата. В кризата повечето компании решиха да съкратят бюджетите и да искат повече стойност за по-малко пари и това бяха трудни времена. Причината да си създам компанията беше, защото исках да обучават хора как да презентират различни продукти и услуги, а това се превърна в последен избор на клиентите през първата година от съществуването на фирмата поради пазарната ситуация. Положението, в което изпаднах, ми помогна да видя и изпробвам различни работещи решения, които доведоха до успехи през следващите години. През 2016 и 2017 г. влязохме в класациите на в. “Капитал” за една от най-големите агенции на пазара в направление btl и събития. Това беше доказателство, че вървим на прав път. Нито един принцип в работата не е копиран – всичките са сътворени, тествани и успешни. След успехите, които постигнахме, реших, че вече мога да си позволя да се ползвам от опита на консултанти, международни организации и практики. При посещаването на различни обучения, открих, че когато се запозная с жена, която е създала свой собствен бизнес и още е в началото на развитието му, имам необходимостта да й помогна, за да не мине през моите първи 2 г. и през следващите 3 трудни. Усетих, че изпитвам нуждата да помогна със съвети при навлизането в света на предприемачеството и че това ми носи истинско удовлетворение.  Сега управлявам агенция “Алтърнатив Адвъртайзинг”, в която имам удоволствието да работя с хора, които уважавам и които ме вдъхновяват. След толкова години открих тайната на баланса между личното и професионалното щастие. Успявам да отделям време за себе си сред природата, да обикалям екзотични държави, да рисувам любителски, да пиша разкази, да се отдавам на екстремни удоволствия, които обожавам, и не на последно място – да научавам нови неща всеки ден.

2. С какви хора работиш?

Работя с жени като теб – жени с идея за бизнес, със стартиращ или стартирал бизнес. Ти си амбициозна жена, която иска да прави това, което обича. Искаш всеки ден да се събуждаш вдъхновена от това, с което се занимаваш, стремиш се да се развиваш. Познаваш различни хора, ходиш на различни места. Ако отговорите на повечето от тези твърдения са “Да”, това, с което мога да ти помогна, е как да се справиш по-бързо с осъществяването на своята мечта.  Способна съм да ти предоставя система, с която възможно най-ефективно и бързо да се справиш с всички неща, които искаш да се случат в бизнеса, и същевременно да не загубиш образа си на истинска жена.

Работила съм с жени в различни сфери на бизнеса и на различни лидерски позиции, но там, където мога да бъда най-полезна, е при жени, които стартират самостоятелно или са стартирали, тъй като през годините изградих работещи практики в търсене и в постигане на баланса между лично време, бизнес отдаденост, семейство и всичко, което съм си мечтала да ми се случи. Грешките ми помогнаха да стигна до този модел, който искам да предавам на жени като теб. Най-удовлетворяващото чувство е да правиш това, което искаш и ти харесва, а същевременно да имаш свободно време и да бъдеш успешна.

3. Какво те отличава от останалите консултанти?

Това, което ме отличава от други ментори, е, че вече над 10 г. управлявам успешен собствен бизнес, получил признание в България. За разлика от повечето бизнес консултанти, моят фокус е изцяло към постигане на баланс между бизнес и личен живот. За целта и аз се обучавам от едни от най-добрите консултанти по личностно и бизнес развитие. Това, което правя, е да анализирам добрите практики, да ги пречупя през пазарната ситуация, през позицията на женската гледна точка и през личния си опит в предприемачеството, за да мога да дам максимална ефективност. Тя се състои в печеливша комбинация от успешен бизнес и лично щастие. Усъвършенстването ми на умения и трикове за постигане на баланс ми даде увереност и ентусиазъм да споделя наученото и да помагам на други жени да изградят същото за себе си, което ще им даде по-голяма увереност и сила за постигане на още по-добри резултати.

4. Какво се очаква от мен?

От теб се изисква да искаш да постигнеш баланс между лично и професионално развитие и да прилагаш нещата, които обсъждаме на нашите срещи. След това да предприемаш последователни действия за надграждане на наученото, което да продължи като придобит навик, след като спрем да се срещаме. Най-добрите резултати се постигат с дами, които следват изградените по време на срещите принципи, адаптирани за тях самите и които СА ГОТОВИ да излизат от зоната си на комфорт, за да бъдат 100%-ова добра версия на самите себе си. Всекидневните усилия водят до дългосрочни резултати и затова аз ви държа отговорни за спазване на упражненията и обсъжданите последващи действия.

5. За кого НЕ СА твоите програми?

Не работя с всекиго. Аз самата съм жена предприемач и моето желание е да помагам и да работя с жени предприемачи. Избирам само тези жени, които са готови да излязат от зоната си комфорт, въпреки страховете си, за да постигнат увереност и резултатност, тъй като техните постижения са моето удовлетворение. На останалите препоръчвам други свои колеги или специалисти. В случай че има по-подходящ ментор във вашето бизнес направление, ще ви свържа с него.

6. Какво точно представлява подходът ти за менторство?

В моите менторски програми подходът ми е насочен към изграждане на твоята персонална Стълба на успеха за 1 или 2 г., при реализирането на която придобиваш увереност и техника за постигане на баланс между забързаното ежедневие, бизнес задачите и женската красота и индивидуалност. Подходът е адаптиран спрямо личността на всяка отделна дама, но в най-общ смисъл при него са застъпени следните компоненти:

  • Оформяне на ясен фокус спрямо желания резултат и изграждане на персонална Стълба на успеха с описание на всяко стъпало със съответната времева рамка;
  • Изграждане на увереност и самочувствие чрез преодоляване на всички вътрешни възражения и страхове от провал или отхвърляне;
  • Предаване на конкретни стратегии и стъпки в изграждането на идентичността на бранда, който създаваш или си създала, както и на теб самата като човек, който го представлява;
  • Изграждане, заедно с теб, на стъпките и стратегиите от създаването на фирмата, през наемането на първите постоянни служители, до задържането им и утвърждаването на компанията ви на пазара;
  • Създаване на твоя персонална програма за баланс в съчетание със съвети как да се грижиш за себе си и същевременно да ръководиш успешно бизнес и екип;
  • Помощ с предоставяне на работещи практики;
  • Помощ в изграждането на синхрон между вербална и невербална комуникация, посредством визия и поведение.

7. Ще получа ли резултатите от съвместната ни работа, ако работим заедно

Да, жените, на които помагам или съм помогнала, са споделили детайлно мнение. Тук може да видиш мненията на част от тях или да ги потърсиш, за да ги попиташ.

8. Колко бързо мога да очаквам резултати?

Времето, за което ще получиш резултати, зависи от няколко фактора. Първо, трябва да се запозная със спецификата на бизнеса ти, а впоследствие – и с теб самата и с динамиката, която прилагаш в работата си. При спазване на системно изграден подход мога да ти обещая, че резултатите ще дойдат и ще виждаш по-ясно цялостната картина на бизнеса си, която ще става по-познаваема, по-отличаваща се, по-успешна, по-делегираща, така че да може спокойно да си позволиш дълга почивка без персоналното ти присъствие. Вярвам, че със сигурност можеш да постигнеш всичко сама, но също така съм убедена, че по-бързите и ефективни резултати се случват, когато решенията ги обсъждаме и намираме заедно.

9. Аз искам да работя с теб, Деси. Какви са опциите, каквито имам? Ако реша да работя с теб, какви са твоите програми?

Поздравления, че си решила да избереш да работиш над постигане на своя баланс. Ще се радвам да бъда до теб в този твой път. Има няколко възможности, от които може да избереш най-подходящата за себе си, като може, след завършването на едната, да избереш като надграждане и някоя от следващите.

10. Ок, аз знам коя програма искам. Как да започна?

Поздравления, че искаш да направиш стъпки към постигане на баланса между бизнеса и личностното развитие. За да може да стартираме работа, процесът започва с 5 ключови въпроса, след което продължава индивидуална консултация от 30 минути по телефон или на живо. Аз лично предпочитам очи в очи.

Една от отличителните черти на успешните бизнес дами е в съчетание на личен живот и бизнес развитие, които водят до удовлетворение. От това, което съм чела и учила, хората, които вземат решение да се учат от успешни примери и практики, са тези, които успяват. Така че, ако усещаш, че това да работиш с мен, би ти донесло желания резултат, действай! Очаквам те!

Пиши на офис имейла ни и ще получиш обаждане, както и детайлна информация по имейл.

office@desislavaavdzhieva.com

11. Аз не съм готов да започна, как мога да видя нещата, които правиш, които все пак да ми носят полза?

12. Аз все още имам въпроси, мога ли да се обадя?

Да, можеш като моля да напишеш твоя предпочитам ден и час на офис имейла и аз ще ти отговоря за моята възможност, за да може вниманието ми изцяло да е фокусирано към нашия разговор и да планирам времето си.

13. Как мога да получа добри работещи практики за успешно Женско предприемачество?

Ако си готова, може да избереш някоя от моите менторски програми, за които говорих по-горе. Второ, ако нямаш още готовност да работим индивидуално, но искаш да получиш полезна информация по темата и работещи практики, може да се абонираш за Работещи практики за успешна бизнес дама. На последно място, може да следиш и безплатната информация, която публикувам.