Моята история

Казвам се Десислава Авджиева. Приятно ми е да се запознаем. 😉

Животът ми досега се простираше някъде между родното Велико Търново, любимата Варна, кипяща София, творческия Пловдив, а от няколко години между България и екзотични дестинации.

Всеки град се оказва знак. В София завърших образованието и намерих работата си, в Пловдив – вдъхновението и творчеството, във Варна – общуването и приятелите по сърце, а във Велико Търново – домът-крепост, който ме вдъхновява.

От дете проявявам повече от разнообразни интереси, един от които, не случайно се оказва летенето и писането на истории. Животът ми впоследствие се оказа стремеж към полет.

Един от най-живите ми детски спомени е как на първите си полети до Варна с родителите. Запленена от летенето, в мен се зароди мечтата да стана и стюардеса, и пилот.

Години по-късно ме снимаха с италиански филм в ролята на стюардеса. Ръководена от една от отличителната ми черти, че често се осмелявам да правя това, от което се страхувам най-много. Отидох на летището и с детска наивност с визия от филм от 50-те попитам как се става стюардеса. Естествено получих усмивки, но не и отговор.

Тръгнах си с идеята, че нещо ще се случи така, че да успея някой ден, въпреки липсата на пари и контакти. Случи се 2 години по-късно, когато спечелих конкурс и финансиране да реализирам мечтата си. Минаха години и моят полет в мечтите предприе друга дестинация…

Дестинацията беше София, годината 2008, а целта собствена рекламна агенция „Alternative Advertising”, която и до ден днешен управлявам самостоятелно.

За последното Деси-тилетие минах през толкова изпитания като жена предприемач, в България, че ще ни е трудно да ги изброя в една кратка биография като тази.

Работата ми излезе извън пределите на страната и стигна до Лисабон, където организирахме бизнес събитие Business Storm Portugal. Освен съорганизатор на събитието, аз съм и съосновател на иновативният бранд Business Storm, който свързва бизнеси и ментори от цял свят и ги събира на кръгли маси и събития в различни държави.

През годините осъзнах в пълният смисъл достоверността на това, че никога не знаем на какво сме способни, докато не сме поставени пред трудности и ситуации, в които мисията ни ни изглежда като невъзможна.

Работата ми се характеризира с искреното ми желание и удовлетворение от това да правя хората, с които работя щастливи от постигнатите резултати и вдъхновени за нови предизвикателства. Последните десет години осъзнах, че бизнеса е всъщност отражение на нас самите и нашите принципи са принципи и на екипа, с който работим и това води до уникален почерк на всеки един бизнес, въплътен от създателя му. Тази година осъзнах, че имам необходимост да посветя време на предаване и споделя на опита си, който да допринесе за успехите на други бизнеси.

След дълъг работен опит в сферата на BTL (всичко в сферата на рекламата, което може да бъде реализирано без медийни средства на комуникация), финансово управление и мениджмънт; Връзки с обществеността (PR); Маркетинг и бранд мениджмънт реших, че бих била полезна на други жени в бизнес отношение, за да може техните 10 години на развитие да бъдат максимум 5 и поради тази причина реших да стартирам свой проект за менторство на жени предприемачи със собствен бизнес.

Днес заявявам, че съм пълна с идеи и техният водещ мотив е развитието на потенциалите, които всеки носи с разумна работна и бизнес стратегия. Така и хората, с които работя успешно, се оказват тези, които вече са достигнали до същото осъзнаване.

От всичките години работа, цената на подкрепата и обменът на знания са ми познати в дълбочина. Тук на своя сайт desislavaavdzhieva.com споделям истините за предприемачеството, съвети, препоръки, полезна информация и давам своя менторски подтик за хората, които вече имат свой бизнес да повярват в себе си.

Животът днес се променя скокообразно и се трансформира безброй пъти. Необходими са ни знания, умения и начини, по които да работим.

Нужни са тихи, но уверени лидери, които да направляват промяната гъвкаво и умеят да ентусиазират другите. Мотото на този проект е да работим с вдъхновение, а не по задължение.

„Ако желаете да намалите времето за израстване в пътят на предприемачеството, за което се изисква съвкупност от мъжка и женска сила, ще се радвам да бъда част от Вашият стръмен път!“