Към един хоризонт ли плават днес ветроходството и женското предприемачество? С гост Антоанета Георгиева, еп. 15

В 15-и епизод на предаването “Успешни жени в България” с мен – Десислава Авджиева, представих Антоанета Георгиева, основател на Ветроходна академия Кор Кароли.

В петнадесетото ни предаване посветено на ветроходството и на новите хоризонти научихме доста за този елитен, но не толкова недостъпен, колкото е масовото мнение, спорт. Запознахме се с младежките програми на академията, които са насочени към млади хора в неравностойно положение и към студенти. Програмите правят плаването на ветроходна яхта още по-възможно. Тони ни разказа и за проектите си, касаещи корпоративната социална отговорност, както и за най-голямото начинание, което развива в момента – Национален форум “Ветроходство в Черно море”. Форматът ще ни въведе в света на ветроходството и ще ни запознае с бележитите имена в сферата. Внучката на кап. Георги Георгиев, първият българин обиколил света с ветроходна яхта, ни разказа и повече за знаменития си дядо, за уникалното му постижение и как това я е свързало дълбоко с морето. Тони ни сподели за любовта си към нашето прекрасно Черно море и за сериозното си намерение да постигне целта си то да стане световна ветроходна дестинация. Разбрахме също и как организира деня си, как съчетава морските и предприемаческите си задължения и помага ли банкерството в морето. Приятно гледане!

С какво се нахраниха клетките ни по време на празниците? С гост Деница Андонова, еп. 14

В 14-и епизод на предаването “Успешни жени в България” с мен – Десислава Авджиева, представих зареждащата Дени Андонова, сертифициран специалист по корпоративен уелнес, холистичен консултант за балансиран начин на живот и автор на книгата “Клетъчно хранене с Дени”.

В четиринадесетото ни предаване, първо за 2019 г., за прекрасен старт на новите 12 месеца пред нас, решихме да ви запознаем с методи и техники за постигане на добро здраве, на баланс и изобилие. Дени ни обясни какво значат термините холистика, кинезиология и клетъчно хранене и как могат да ни помогнат да водим по-щастлив и осъзнат живот. Разказа ни за Баховата терапия,  за австралийските цветни есенции и как могат те да повишат нивото на енергийните ни вибрации. Научихме също какво се крие зад термина “корпоративен уелнес” и кой може да има полза от него. Узнахме какво ще открием в книгата “Клетъчно хранене с Дени” и какъв е новият амбициозен проект на авторката й. За финал Дени сподели и за трудностите по пътя на жената предприемач, решила да следва мечтите си, и в професионалния, и в личния живот едновременно, какво й е коствало това, както и какви техники и трикчета използва майката на две дечица, за да се справя с всички задачи. Приятно гледане!

[/vc_row]

Kак се виждаме ние и как ни виждат другите, с гост Ивета Христулева еп.13

В 13-и епизод на предаването “Успешни жени в България” с мен – Десислава Авджиева, представих усмихнатата Ивета Христулева, имидж консултант и личен стилист с богат опит в сферата си.

Тринадесетото ни предаване бе фатално единствено за грешките в гардероба. Ивета ни разказа, а и показа що е то цветови анализ и колко полезен може да бъде той за стила ни на обличане. Сподели ни съвети относно приготовленията на визията ни за коледните и новогодишни празници. Чухме и трикчета, които биха могли да приложат всички бизнес дами и жени предприемачи, за да си спестят време и притеснение при подготовката си за работа или за среща. Ивета също така ни остави и полезното домашно всяка от нас да напише 50 неща, които харесва в себе си, с цел да придобием увереност и да се заобичаме. Приятно гледане!

Когато гените и здравето срещнат предприемачеството като мисия в живота, с гост Боряна Герасимова еп.12

В 12-и епизод на предаването “Успешни жени в България” с мен – Десислава Авджиева, представих борбената Боряна Герасимова, дама предприемач, преживяла тежката диагноза рак, което променя приоритетите й в живота и пренарежда ценностната й система, и от айти сектора я изпраща в света на генетиката и геномиката.

Дванадесетото ни предаване ни въведе в света на здравето и осъзнатата и активна грижа за него, заради нас самите и заради нашите близки. Накара ни да се замислим, преди наближаващите празници, дали най-големият подарък за любимите хора не сме самите ние, здрави и силни. Чухме от първо лице какво е да пребориш страшната болест, за да осъзнаеш колко е важна превенцията. Научихме и за често пренебрегваната друга страна на медицината – превенцията. След изчерпателните обяснения на гостенката ни вече ни стана малко по-ясно що е то генетично изследване и какви са ползите от него.

В основата на предаването ни обаче си остава женското предприемачество, а Боряна ни разказа доста интересен опит и по тази тема – какво е да градиш компания сам, какво е да имаш съдружници, какви грешки да не допускате в отношенията си в бизнеса. Приятно гледане!

За пресечната точка между грижата за красотата и бизнеса с гост Мирена Събева еп.11

В 11-и епизод на предаването “Успешни жени в България” с мен – Десислава Авджиева, представих Мирена Събева, лъчезарна варненка, учила актьорство в Лондон, работила като събитиен гримьор с марки като “Герлен”, “Диор”, “Шанел”, “Диор”, “Клиник”, “Ориджинс”, “Акуа ди Парма”.

Единадесетото ни предаване положи началото на серия от епизоди, в които ще ви предложим традиционното представяне с по една успешна дама плюс бонус, и подарък

от нас за надничащите зад ъгъла празници – съвети за визията и красотата на дамите. Наближават фирмените и семейни тържества и ние ще се погрижим да сте красиви и подготвени по най-добрия начин.

Началото постави чаровната Mirena Sabeva, която ни разказа за щастливите моменти от това да работиш за себе си, до трудностите за всяка жена предприемач. Сподели ни що е то органична козметика и има ли тя почва у нас, като ни представи марката ZAO organic Makeup-Bulgaria и успяхме да чуем в кратък практически курс как се ползват продуктите й, които освен безвредни и щадящи за кожата, се оказаха и мултифункционални.  Приятно гледане!

За предприемачеството като призвание в живота с гост Десислава Авджиева еп.10

В десетия юбилеен епизод на предаването “Успешни жени в България” с мен – Десислава Авджиева, представих… Себе си. Точно така, преотстъпих стола на водеща на Криси Костадинова, която ме предизвика да бъда гост в собственото си предаване, за да разкажа на зрителите за себе си и за интересните проекти, които разработвам в момента.
В предаването разказвам как поех по пътя на предприемачеството и как всяка една работа ми е донесла опит, който ми помага като жена предприемач. Споделям за най-

значимото си постижение – рекламната агенция Alternative Advertising, която управлявам от над 10 г. насам, за новата си страст – менторството на дами предприемачи и за останалите успешни проекти, в които съм имала щастието да участвам. Гледайте и ще чуете подробности за най-интересното, което организирам в момента, а именно – Първият бизнес ритрийт за жени в България. Научете повече за него на www.desislavaavdzhieva.com. За кого е предназначено събитието, кой ще има полза да присъства и какви позитиви ще получи? Приятно гледане!

Що е то “женско предприемачество” и помагаме ли си жените в него? с гост Славянка Стойкова еп.9

В девети епизод на предаването “Успешни жени в България” с мен – Десислава Авджиева, представих Славянка Стойкова, председател на УС на Selena Association of Women Entrepreneurs in Bulgaria , самата тя – жена предприемач, усилено работеща в сферата на създаване на повече възможности на дамите в бизнеса.
В интервюто бременната ни в 9-ия месец гостенка, сподели своето мнение по темата за постигането на баланса между семейния живот, децата и личното и професионално развитие на всяка една дама – тема, която стои в основата на Първият бизнес

ритрийт за жени в България. Научихме също за културните различния в отношението към работещите жени у нас и по света, както и какво точно се крие зад словосъчетанието “женско предприемачество” и защо е хубаво всяка дама със собствен бизнес да се опре на помощта на сдружения и на ментори.
Не на последно място се запознахме с проектите на Асоциацията за жени предприемачи в България “Селена” и с чудесното събитие, което организират, вече и в България, по случай Women’s Entrepreneurship Day (www.womenseday.org).  Приятно гледане!

Какво е общото между социалното предприемачество и лимонадата? С гост Богомила Трайкова еп.8

В осми епизод на предаването “Успешни жени в България” с мен – Десислава Авджиева, представих Богомила Трайкова, млада дама, която е имала свой бизнес, а в момента работи в инвестиционен фонд и развива множество творчески, социални проекти.В осмото ни, по-лично и емоционално предаване, Mila Bogi, както е известна в интернет пространството, ни разказва какво мотивира младата жена предприемач в България, какво я е накарало да се прибере на два пъти в родината и колко е трудно човек да си намери вретено в днешни дни. Останала ли е човечност у хората? Какво може да накара

непознат да се усмихне или разплаче и копнеем ли по отминалите времена на хартиените писма? Може ли нещо простичко като лимонадата да ни сближи и да ни направи по-щастливи? В този епизод ще откриете отговорите на тези и на още куп други въпроси. Приятно гледане!

Успешно партньорство между две дами – мит или реалност?! С гости Йолана Анчева и Татяна Стоянова еп.7

В седми епизод на предаването “Успешни жени в България” с мен – Десислава Авджиева, представих Йолана Анчева и Татяна Стоянова – създателки на Studio 7 Group. В предаването Йоли и Таня ни разказват как се е стигнало до момента, в който са заработили заедно, как са създали студиото и с какво концепцията му и услугите, които предлага, са по-различни от на останалите спортни центрове. Деси нагледно ще ни помогне да се запознаем с безкрайно интересния и интелигентен уред пилатес

реформър, а гостенките ни ще споделят любопитната му и завидна 100-годишна история. Ще разберем от първо лице може ли да съществува успешно партньорство между две жени и какви са нужните качества, за да стане това факт. Колко важен е спортът за активния и динамичен съвременен човек, който гради свой бизнес? Приятно гледане!

Лично щастие или кариера? Или има и трети вариант? С гости Любов Кирилова и Валя Данковa еп.6

В шести епизод на предаването “Успешни жени в България” представих Любов Кирилова и Валя Данкова – основателки на проекта Happiness academy. В предаването Любов и Валя ни разказват как са преминали от работата си в корпоративния свят към изучаването на щастието и ни дават отговор на въпроса щастливи ли се раждаме, или щастието може и да се научи. Разбираме също какъв е показателят на щастието в България на фона на европейския и как сами да си помогнем да бъдем по-щастливи. Чуваме интересната история на гостенките ни за запознанството им с проф. Радж

Рагунатан и за трудностите, с които са се сблъскали, при издаването на книгата им за щастието. Приятно гледане!

Да жонглираш с професионалното, физическо и духовно израстване с гост Мими Дончева еп.5

В петия епизод на предаването “Успешни жени в България” представих Mimi Doncheva – основател на онлайн йога студиото HomeYoga.bg и на AstroAcademy.bg. В предаването Мими ни разказа за безкрайно интересния си преход от стабилната работа в рекламна агенция към несигурните дебри на преподаването на йога. Обясни ни какво всъщност представлява онлайн йогата и защо да живееш в България, е прекрасен подарък от съдбата. Даде ни прекрасни и изпитани съвети как да се грижим за себе си и ни показа изкючително интересно дихателно упражнение, с което за минути да се отърсим от

стреса и да се върнем към вътрешния си баланс. Приятно гледане!

Възможна ли е мисията “Бизнес в България и Германия едновременно?” с гост Биляна Милушева еп.4

В четвъртия епизод на предаването “Успешни жени в България” на гости ми беше Биляна Милушева – създател на интериорната марка “Каза арт” и собственик на едноименните арт хотел и ресторант-галерия. В интервюто цветната дама ни разкри лесно ли се прави бизнес в Германия и в България и къде се приемат по-артистичните решения. Сподели ни също как след дълго упорство, съдбата е подкрепила най-смелите й мечти, както и какво я зарежда с енергия и сили. Приятно гледане!

“Една история за Истинската жена с Ивелина Атанасова” – Успешни жени в България еп.3

В трети епизод на предаването “Успешни жени в България” с мен – Десислава Авджиева, представих енергичната и усмихната Ивелина Атанасова. Ивелина, освен коуч, е и дамата, която стои зад проекта “Диджитал кидс”.  В предаване ни тя разказва що е то “дигитално дете” и ни споделя как е започнала да се занимава в тази сфера. Разбираме също, че не е невъзможно човек да работи много и да почива също толкова много, защото в бизнеса е важно да спреш, да си направиш анализ и да презаредиш. Обяснява и по-конкретно как точно го постига тя. Ивелина ни споделя, че е чудесен стратег и

това е талантът, който смята за своя супер сила. За страстите й – изкуството и пътуванията може да чуете повече в предаването.  Приятно гледане!

Каква е разликата между мъжкия и женския стил на управление? – Успешни жени в България еп.2

Вторият епизод на предаването “Успешни жени в България” с мен – Десислава Авджиева, бе по-нестандартен, защото имах удоволствието да ми гостуват двама души – Георги Малчев и Ваня Ананиева. Той е познат с агенция за дигитален маркетинг “Експлора”, а Ваня – с езикови училища “Интелект”. В епизода разбираме мнението на двамата по темата за това, по което се различават мъжкият и женският стил на управление. Гостите ни споделят опита си и разказват за прийомите, които използват дамите в бизнеса. Жоро говори с уважение и възхищение за жените шефове, които е имал, а Ваня –

за своите преживявания в ръководенето на хора. Разбираме, че дамите са добри в умението да делегират и да вършат по няколко задачи едновременно, а мъжете – в това да дава заповеди и похвали. Двамата ни разказват за прекрасна благотворителна инициатива и отговарят на въпроса защо да останем да правим бизнес в България, макар и най-лесното е да заминем. Чуваме много интересни и полезни истории и от дамата и от господина в студиото. Приятно гледане!

Успешни жени в България еп.1

Първото ни предаване ни въведе в света на красотата и Тяна ни сподели какво още като малка е събудило у нея интереса към поддръжката на външността. Разказа ни трябва ли да  промениш начина си на живот, за да успееш, и как от тясното студио, помещавало се в една стаичка, с машина за вакуумен масаж, донесена й от баща й, днес е на прага на откриването на втори огромен обект. Тяна наблегна на важността на това човек да не престава да учи, да се развива, да върви в крак с новите методи и технологии, колкото и трудно и демотивиращо да е това понякога. Разказа ни също дали е открила баланса между личния и професионалния живот и от какво й се налага да се лишава за сметка на приоритетите. Приятно гледане!